2024 – 30-vuotta ja kaikenlaista sattuu ja tapahtuu

1994 saimme solmittua levysopimuksen Polygramin kanssa ja ensimmäisen sinkun ”valkoinen valhe” julkaisuun… eihän se kyllä heti ihan odotetusti lähtenyt liikkeelle, vaan kirjoittamaan seuraavaa sinkkua entistä sisuuntuneempana, ”kyllä se nyt tällä lähtee…”, joten Romeo Ja Julia ääniteltiin siinä valkoisen valheen jälkeen ja julkaistiin heti 1995 alussa ja sittenhän se oli menoa ees taas, keikkoja, studiota, tv-hommia, kaikkea sitä mistä oli pienestä alkaen haaveiltu.

Harvinaista lienee alkuperäisen kokoonpanon säilyneen kasassa koko taipaleen ilman henkilö muutoksia ja trio on hitsautunut kasaan bändinä ja ystävinä. Timon omien Kolmas Nainen ja telkkari kiireiden takia sovimme varamies järjestelyn Timon esteiden varalle; ensin lauteille kiipesi tuuraamaan Forsbyn Mikael ja Portion Boys’in lähdettyä laukalle, oli aika toiselle Mikaelille astua lauteille ensi kertaa Loimaan Seurahuoneella 17-vuotiaana. Tuostakin on aikaa jo lähes 8 vuotta…

2024 juhlavuosi Movelle!
30-vuotista taivalta suunniteltiin juhlistettavan alkuperäisen kolmikon toimesta moninaisin tavoin. Vuoden alussa saimme Timolta kuitenkin kuulla hänen on sairastuneen ja Mikael saisi hoitaa keikat paikaten toipumisaikana, kuten piti paikata putoksenkin ajan taas kerran. Helmikuun lopulla saimme kuitenkin yllättäen viestin Timon menehtymisestä… Keikkakalenteri suhteelisen täynnä, uusi sinkku julkaisemista vaille valmiina, kirja tulossa, juhlavuosi virallisesti käynnistymässä… Timo kuitenkin halusi aina musiikin soivan, joten katsoimme parhaaksi jatkaa suunnitelmien mukaan ja Mikaelin olevan jatkossa kolmantena lavalla jokaisella keikalla vakituisessa kokoonpanossa. Julkaistavaksi aiottu sinkku laitettiin odottamaan parempaa aikaa ja kirjoitimme sitten biisin ”Kristallipallo”, jonka teksti kertoo siitä ystävyydestä, mihin olemme saaneet kasvaa ja elää… Nopeasti jouduimme ilmoittamaan tulevasta keikkojen suhteen ja miettimään vähän kaikkea, miten, kuinka, milloin jne… Mutta tämä on meitä, musiikki on ja tulee olemaan osa meitä aina. Kiitos siitä, että saamme tehdä meille rakasta asiaa; soittaa, laulaa, keikkailla.

Huhtikuulla sitten saimme kirjan painosta suunniteltuna päivänä julkaisuun ja samalle viikonlopulle ”Kristallipallon” julkaisuun. Kuitenkin saamme olla onnellisia kirjasta, Timo ehti olla kirjoitus vaiheen mukana ja kertoa oman tarinansa Movessa siinä painetuiksi sanoiksi meidän muiden kanssa. Kristallipallo on otettu erittäin hyvin vastaan, kiitos siitä kaikille! Keikoilla on ollut lämmin ja hyvä tunnelma. Alkuvuoden keikat on saatu soittaa täysille klubeille ja saleille! Kohta olisi aika astua ulkolavoille festareilla ja toivottavasti tuo lumen tuleminen loppuu aikanaan ja kesäkin sieltä saapuu….

Tulkaahan keikoille, laittakaa spoti soimaan ja ottakaa kirja yöpöydälle iltalukemiseksi.
Nähdään jossain, lauletaan ja annetaan tanssijalan vipattaa!
30-vuotta ja eikä suotta!
Matka jatkuu…